0

Beocreate does not make a sound

Hi there,

I have a RaspberryPi 4 and a Beocreate linked up, with a fresh installation of HifiberryOS, but it does not play a sound.

I checked all the ways described in the forum, but was not successful.

The mute Jumper is off, I have 2 green LED active, and tried already to replace the raspberry and the card. I have used the "Other Speaker" Settings when setting up the PI.

Pls find below the output of the various commands:

# tail /var/log/hifiberry.log 

No HiFiBerry card configured, try to probe using I2C

Detected dac

Creating new config.txt

No HiFiBerry card configured, try to probe using I2C
# cat /etc/hifiberry.state 

CURRENT_PIMODEL=4

CURRENT_MIXER_CONTROL="DSPVolume"

CURRENT_CARD="Beocreate 4-Channel Amplifier"

CURRENT_HW="card 0"

CURRENT_HW_SHORT=0

CURRENT_SYSNAME="HiFiBerry"

CURRENT_PLAYERS=""

CURRENT_HATINFO=" "

CURRENT_FEATURES="pi bluetooth pi3orlater arm7 dsp localui"

CURRENT_DSPTYPE="Beocreate 4-Channel Amplifier"

PIVERSION=4

 

# dsptoolkit get-xml | head -20 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<ROM IC="ADAU1451" IC_Address="1" Address_byte_length="2">

<dateTime>2020-06-24T16:21:13.0463966Z</dateTime>

<beometa>

<metadata type="sampleRate">96000</metadata>

<metadata type="profileName">DAC+ DSP Universal (96kHz)</metadata>

<metadata type="profileVersion">11</metadata>

<metadata type="programID">dacdsp-universal-96</metadata>

<metadata type="modelName" modelID="hifiberry-dacdsp">DAC+ DSP 96kHz</metadata>

<metadata type="checksum">CB71C7D437125A4CE066798726B1D25D</metadata>

<metadata type="balanceRegister" storable="yes">715</metadata>

<metadata type="spdifTXUserDataSource" storable="yes">63135</metadata>

<metadata type="spdifTXUserDataL0" storable="yes">63135</metadata>

<metadata type="spdifTXUserDataL1" storable="yes">63168</metadata>

<metadata type="spdifTXUserDataL2" storable="yes">63169</metadata>

<metadata type="spdifTXUserDataL3" storable="yes">63170</metadata>

<metadata type="spdifTXUserDataL4" storable="yes">63171</metadata>

<metadata type="spdifTXUserDataL5" storable="yes">63172</metadata>

<metadata type="spdifTXUserDataR0" storable="yes">63173</metadata>

<metadata type="spdifTXUserDataR1" storable="yes">63185</metadata>

Traceback (most recent call last):

  File "/bin/dsptoolkit", line 29, in <module>

    cmdline.main()

  File "/usr/lib/python3.9/site-packages/hifiberrydsp/dsptoolkit.py", line 1017, in main

  File "/usr/lib/python3.9/site-packages/hifiberrydsp/dsptoolkit.py", line 701, in cmd_get_xml

BrokenPipeError: [Errno 32] Broken pipe

Any advice what to do?

Best regards,

Eduard

1 comment

Please sign in to leave a comment.