0

Very Low Sound: HIFIBerry DAC2 HD PI4 HiFiBerry OS 20201213

Hi,

I built my new player last week and tested with no issues. All worked as expected.

PI4,

HIFIBerry OS 20201213

DAC2 HD,

Official PI4 power supply

Today I tried to use it for the first time since initial test. I get very low volume from the RCA connectors. I have tested the amp and speakers on another player and they are working.

I have tried several sources and tracks rebooted and hard restarted.

This is the output of amixer and alsa mixer.

```#
amixer
Simple mixer control 'DSPVolume',0
Capabilities: volume
Playback channels: Front Left - Front Right
Capture channels: Front Left - Front Right
Limits: 0 - 255
Front Left: 255 [100%]
Front Right: 255 [100%]
Simple mixer control 'DAC',0
Capabilities: pvolume
Playback channels: Front Left - Front Right
Limits: Playback 0 - 240
Mono:
Front Left: Playback 240 [100%] [0.00dB]
Front Right: Playback 240 [100%] [0.00dB]
Simple mixer control 'DAC Invert Output',0
Capabilities: pswitch pswitch-joined
Playback channels: Mono
Mono: Playback [on]
Simple mixer control 'DAC Rolloff Filter',0
Capabilities: pswitch pswitch-joined
Playback channels: Mono
Mono: Playback [on]
Simple mixer control 'Softvol',0
Capabilities: volume
Playback channels: Front Left - Front Right
Capture channels: Front Left - Front Right
Limits: 0 - 255
Front Left: 255 [100%]
Front Right: 255 [100%]
#```

 

But very little sound but a lot of noise from speakers this week even at 100%.

Any ideas what could be tried next?

 

Robert

 

 

 

7 comments

Please sign in to leave a comment.