0

Beocreate 4 from beta and hifiberry os

Hi -I hav a Beocreate board from your early release beta and have struggled to get it working reliably. I just saw the new OS, which looks really professional and hoped that this would help me get things working. No joy so far, as it appears that the os is failing to recognise the beocreate board.

setup as follows:

Beocreate 4 channel amp v1.0 from beta programme

Rpi 3b

Hifiberry OS - front page output as follows,

DAC+ Zero/Light/MiniAmp Software 20200403

 

Sound>DSP states that a dsp equipped sound card is required.

output from various ssh checks (reference to recent thread with a similar issue):

# dsptoolkit --timeout=30 read-reg 0xf003
00 00
# dsptoolkit --timeout=10 read-reg 0xf003
00 00
# dsptoolkit --timeout=10 read-reg 0xf402
00 00
# dsptoolkit --timeout=10 read-reg 0xc000
00 00
# dsptoolkit --timeout=30 read-reg 0xf003
00 00
# dsptoolkit --timeout=30 read-reg 0xf402
00 00
# dsptoolkit --timeout=30 read-reg 0xc000
00 00
# dsptoolkit version
0.19
# dsptoolkit check-eeprom
Traceback (most recent call last):
File "/bin/dsptoolkit", line 29, in <module>
cmdline.main()
File "usr/lib/python3.7/site-packages/hifiberrydsp/dsptoolkit.py", line 1019, in main
File "usr/lib/python3.7/site-packages/hifiberrydsp/dsptoolkit.py", line 803, in cmd_check_eeprom
File "usr/lib/python3.7/site-packages/hifiberrydsp/dsptoolkit.py", line 344, in reset
File "usr/lib/python3.7/site-packages/hifiberrydsp/client/sigmatcp.py", line 329, in reset
File "usr/lib/python3.7/site-packages/hifiberrydsp/client/sigmatcp.py", line 114, in write_memory
BrokenPipeError: [Errno 32] Broken pipe

 

have rebooted with and without the selfboot jumper as I recall from earlier attempts that this was advised. I also dimly recall that I may have tried to update the eeprom based on posts here, but its a while ago now  and I can't recall the details.

any suggestions welcome, thanks

0 comments

Please sign in to leave a comment.