0

Dac+ pro, rpi 3B+ no sound

I need help troubleshooting my setup.  I'm running my device with Moode and am able to connect to the internet via wifi after running an ethernet setup.  As far as I could tell the entire install and configuration went smoothly.  But whether I'm trying to play files from a usb or one of Moode's suggested internet radio stations, I can get no sound.  I'm a tinkerer, not a computer guy, but I'm usually pretty capable with this sort of thing, but at a loss.  Here's the startup log from Moode if that reveals anything:  

M O O D E    L O G  

    20180613 175016 worker: - Start
    20180613 175016 worker: Successfully daemonized
    20180613 175016 worker: - Init
    20180613 175016 worker: Session loaded
    20180613 175016 worker: Debug logging (off)
    20180613 175018 worker: Host (moode)
    20180613 175018 worker: Hdwr (Pi-3B+ 1GB v1.3)
    20180613 175018 worker: Arch (armv7l)
    20180613 175018 worker: Rasp (9.4)
    20180613 175018 worker: Kver (4.14.32-v7+)
    20180613 175018 worker: Ktyp (Standard)
    20180613 175018 worker: Gov  (performance)
    20180613 175018 worker: Rel  (Moode 4.1 2018-04-02)
    20180613 175018 worker: Upd  (None)
    20180613 175018 worker: MPD  (0.20.18)
    20180613 175018 worker: USB boot enabled
    20180613 175019 worker: File system expanded
    20180613 175019 worker: HDMI port on
    20180613 175019 worker: File check ok
    20180613 175019 worker: - Network
    20180613 175020 worker: eth0 exists
    20180613 175020 worker: eth0 wait 0 for IP address
    20180613 175023 worker: eth0 wait 1 for IP address
    20180613 175026 worker: eth0 wait 2 for IP address
    20180613 175029 worker: eth0 wait 3 for IP address
    20180613 175032 worker: eth0 wait 4 for IP address
    20180613 175035 worker: eth0 wait 5 for IP address
    20180613 175038 worker: eth0 wait 6 for IP address
    20180613 175041 worker: eth0 wait 7 for IP address
    20180614 155419 worker: eth0 wait 8 for IP address
    20180614 155421 command/moode: Connection to MPD failed
    20180614 155422 worker: eth0 wait 9 for IP address
    20180614 155423 command/moode: Connection to MPD failed
    20180614 155425 worker: eth0 address not assigned
    20180614 155425 worker: wlan0 exists
    20180614 155425 worker: wifi country (US)
    20180614 155425 worker: wlan0 trying SSID (Cain House)
    20180614 155425 worker: wlan0 (10.0.0.71)
    20180614 155425 worker: - Audio
    20180614 155425 worker: ALSA outputs unmuted
    20180614 155425 worker: Audio out (I2S audio device)
    20180614 155425 worker: Audio dev (HiFiBerry DAC+ Pro)
    20180614 155425 worker: ALSA mixer name (Digital)
    20180614 155425 worker: MPD volume control (software)
    20180614 155425 worker: Hdwr volume controller exists
    20180614 155425 worker: Chip options (Burr Brown PCM5122)
    20180614 155425 worker: - Services
    20180614 155427 worker: MPD started
    20180614 155427 worker: MPD scheduler policy (time-share)
    20180614 155427 worker: Configure MPD outputs
    20180614 155427 worker: MPD output 1 ALSA default (on)
    20180614 155427 worker: MPD output 2 ALSA crossfeed (off)
    20180614 155427 worker: MPD output 3 ALSA parametric eq (off)
    20180614 155427 worker: MPD output 4 ALSA graphic eq (off)
    20180614 155427 worker: MPD output 5 ALSA bluetooth (off)
    20180614 155427 worker: MPD crossfade (off)
    20180614 155427 worker: Airplay receiver started
    20180614 155427 worker: Airplay volume mgt (auto)
    20180614 155427 worker: UPnP renderer started
    20180614 155427 worker: - Last
    20180614 155427 worker: USB source (500 GB Backup)
    20180614 155427 worker: USB source (C82D-9DE9)
    20180614 155427 worker: USB source (EFI)
    20180614 155427 worker: USB source (media)
    20180614 155427 worker: USB source (pi)
    20180614 155427 worker: NAS sources (none configured)
    20180614 155427 worker: Volume level (48) restored
    20180614 155427 worker: Maintenance interval (21600)
    20180614 155428 worker: Watchdog started
    20180614 155428 worker: Ready
    20180614 155534 worker: Job hdmiport
    20180614 155855 worker: Job alsavolume
    20180614 155937 worker: Job mpdcfg
    20180614 160006 worker: Job mpdcfg
    20180614 160025 worker: Job mpdcfg
    20180614 163010 worker: Job mpdcfg
    20180614 163157 worker: Job alsavolume

Any ideas?

Incidentally, I couldn't get Volumio to work either.  Kept getting ALSA fails.

 

Thanks for any input.

sean

 

8 comments

Please sign in to leave a comment.