0

HifiBerry DAC+ HW2.6 RaspberryPie Model3 B+ Problems

Hello

i have some problems with the RaspberryPie 3 Model B+

Newest stretch lite, updated & upgraded

dsmsg output:

[ 41.354697] snd-rpi-hifiberry-dacplus soc:sound: ASoC: CODEC DAI pcm512x-hifi not registered - will retry
[ 41.358441] snd-rpi-hifiberry-dacplus soc:sound: ASoC: CODEC DAI pcm512x-hifi not registered - will retry
[ 41.361130] snd-rpi-hifiberry-dacplus soc:sound: ASoC: CODEC DAI pcm512x-hifi not registered - will retry
[ 41.409894] logitech-djreceiver 0003:046D:C52B.0003: hiddev96,hidraw0: USB HID v1.11 Device [Logitech USB Receiver] on usb-3f980000.usb-1.1.2/input2
[ 41.542208] snd-rpi-hifiberry-dacplus soc:sound: ASoC: CODEC DAI pcm512x-hifi not registered - will retry
[ 41.547055] input: Logitech Unifying Device. Wireless PID:4024 Keyboard as /devices/platform/soc/3f980000.usb/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1.2/1-1.1.2:1.2/0003:046D:C52B.0003/0003:046D:4024.0004/input/input0
[ 41.548163] input: Logitech Unifying Device. Wireless PID:4024 Mouse as /devices/platform/soc/3f980000.usb/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1.2/1-1.1.2:1.2/0003:046D:C52B.0003/0003:046D:4024.0004/input/input1
[ 41.548765] input: Logitech Unifying Device. Wireless PID:4024 Consumer Control as /devices/platform/soc/3f980000.usb/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1.2/1-1.1.2:1.2/0003:046D:C52B.0003/0003:046D:4024.0004/input/input2
[ 41.549043] hid-generic 0003:046D:4024.0004: input,hidraw1: USB HID v1.11 Keyboard [Logitech Unifying Device. Wireless PID:4024] on usb-3f980000.usb-1.1.2:1
[ 41.549567] snd-rpi-hifiberry-dacplus soc:sound: ASoC: CODEC DAI pcm512x-hifi not registered - will retry
[ 42.226475] input: Logitech K400 as /devices/platform/soc/3f980000.usb/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1.2/1-1.1.2:1.2/0003:046D:C52B.0003/0003:046D:4024.0004/input/input6
[ 42.227598] logitech-hidpp-device 0003:046D:4024.0004: input,hidraw1: USB HID v1.11 Keyboard [Logitech K400] on usb-3f980000.usb-1.1.2:1
[ 43.920042] snd-rpi-hifiberry-dacplus soc:sound: ASoC: CODEC DAI pcm512x-hifi not registered - will retry

alplay -l says no card

then i downloaded your image

http://downloads.hifiberry.com/images/raspbian-lite.zip

alplay -l  shows Hifiberry card
but speaker-test -> no Sound
and Led on the DAC is not lite

to test if my hifiberry is damaged i
inserted the card with your image in a RaspberryPie 2 Model B V1.1
et voila, it works...
Card shows up, LED is lit & speaker-test makes some noise

Somehow the Hifiberry doesent like the RaspberryPie 3 Model B+,
also with your image....

many thanks for any help!!!

terto

 

2 comments

Please sign in to leave a comment.