0

modules not found

I've just received my Digi and have successfully mounted on my Pi. Following your instructions, I rpi-update'd my system, rebooted then ran the following:

~ $ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: sndrpihifiberry [snd_rpi_hifiberry_dac], device 0: HifiBerry DAC HiFi pcm5102a-hifi-0 []
Subdevices: 0/1
Subdevice #0: subdevice #0



I then tried your test script, but get the following indicating that modules are missing:

~ $ ./check-system.dac 
Checking system

Linux SqueezePi-basement 3.10.34+ #660 PREEMPT Tue Mar 25 15:04:00 GMT 2014 armv6l GNU/Linux
Kernel: 3.10.34+
PRETTY_NAME="Raspbian GNU/Linux 7 (wheezy)"
NAME="Raspbian GNU/Linux"
VERSION_ID="7"
VERSION="7 (wheezy)"
ID=raspbian
ID_LIKE=debian
ANSI_COLOR="1;31"
HOME_URL="http://www.raspbian.org/"
SUPPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianForums"
BUG_REPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianBugs"

Checking drivers

snd_soc_bcm2708_i2s enbaled in /etc/modules
snd_soc_bcm2708_i2s loaded
bcm2708_dmaengine enbaled in /etc/modules
bcm2708_dmaengine loaded
snd_soc_wm8804 missing in /etc/modules
snd_soc_wm8804 module not loaded
snd_soc_hifiberry_digi missing in /etc/modules
snd_soc_hifiberry_digi module not loaded
Sound cards
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: sndrpihifiberry [snd_rpi_hifiberry_dac], device 0: HifiBerry DAC HiFi pcm5102a-hifi-0 []
Subdevices: 0/1
Subdevice #0: subdevice #0
aplay: main:682: audio open error: Device or resource busy




My /etc/modules is:
#snd-bcm2835
snd_soc_bcm2708
snd_soc_bcm2708_i2s
bcm2708_dmaengine
snd_soc_pcm5102a
snd_soc_hifiberry_dac



For good measure:
~ $ uname -a
Linux SqueezePi-basement 3.10.34+ #660 PREEMPT Tue Mar 25 15:04:00 GMT 2014 armv6l GNU/Linux




Is there a way to get the modules that are currently listed as missing without having to compile the whole kernel?

5 comments

Please sign in to leave a comment.