0

Raspbmc’s May update and HiFiBerry Digi

Hi,

ist it possible that the tutorial for enabling HiFiBerry (http://www.hifiberry.com/2014/05/enable-hifiberry-support-in-raspbmc-2/) in Raspbmc isn't working with the May release of Raspbmc?

My /etc/modules Looks like this:

snd_soc_bcm2708
snd_soc_bcm2708_i2s
bcm2708_dmaengine
snd_soc_wm8804
snd_soc_hifiberry_digi

I've checked the "blacklist" files:
ls -lisa /etc/modprobe.d/
total 52
1018 8 drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 27 15:58 .
272 12 drwxr-xr-x 86 root root 8192 May 27 18:38 ..
1020 8 -rw-r--r-- 1 root root 46 May 27 01:49 8192cu.conf
43486 8 -rw-r--r-- 1 root root 229 May 8 2013 alsa-base-blacklist.conf
43485 8 -rw-r--r-- 1 root root 1204 May 27 18:37 alsa-base.conf
1019 8 -rw-r--r-- 1 root root 456 Apr 29 2013 fbdev-blacklist.conf

But couldn't find anythin there.

But the device doesn't Show up:

pi@raspbmc:~$ aplay -l
aplay: device_list:252: no soundcards found...

When I run the test-script (www.hifiberry.com/files/digi/check-system
) I get the following:

pi@raspbmc:~$ ./check-system.dac
Checking system

Linux raspbmc 3.12.20 #2 PREEMPT Fri May 23 03:00:38 UTC 2014 armv6l GNU/Linux
Kernel: 3.12.20
PRETTY_NAME="Raspbian GNU/Linux 7 (wheezy)"
NAME="Raspbian GNU/Linux"
VERSION_ID="7"
VERSION="7 (wheezy)"
ID=raspbian
ID_LIKE=debian
ANSI_COLOR="1;31"
HOME_URL="http://www.raspbian.org/"
SUPPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianForums"
BUG_REPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianBugs"


Checking drivers

snd_soc_bcm2708_i2s enbaled in /etc/modules
snd_soc_bcm2708_i2s loaded
bcm2708_dmaengine enbaled in /etc/modules
bcm2708_dmaengine loaded
snd_soc_wm8804 enbaled in /etc/modules
snd_soc_wm8804 loaded
snd_soc_hifiberry_digi enbaled in /etc/modules
snd_soc_hifiberry_digi loaded
Sound cards
aplay: device_list:252: no soundcards found...
ALSA lib confmisc.c:768:(parse_card) cannot find card '0'
ALSA lib conf.c:4241:(_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: No such file or directory
ALSA lib confmisc.c:392:(snd_func_concat) error evaluating strings
ALSA lib conf.c:4241:(_snd_config_evaluate) function snd_func_concat returned error: No such file or directory
ALSA lib confmisc.c:1251:(snd_func_refer) error evaluating name
ALSA lib conf.c:4241:(_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: No such file or directory
ALSA lib conf.c:4720:(snd_config_expand) Evaluate error: No such file or directory
ALSA lib pcm.c:2217:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
aplay: main:682: audio open error: No such file or directory


The Hardware itself works fine. When I install PicorePlayer everything works!

Any ideas what is wrong here?

Best regards,
Michael

4 comments

Please sign in to leave a comment.